Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

LUCHTIG VERSUS SCHRIJNEND. Theatergroep Suburbia
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

LUCHTIG VERSUS SCHRIJNEND. Theatergroep Suburbia

(JOS NIJHOF) ONS ERFDEEL – 2017, NR 1, PP. 106-107

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Theatergroep Suburbia, in 2003 opgericht door theatermaker Albert Lubbers (1958), is het stadsgezelschap van Almere, inmiddels de grootste plaats in de provincie Flevoland en de achtste stad van Nederland met iets meer dan 200.000 inwoners. Suburbia beoogt attractief toneel te maken voor alle stadsbewoners en speelt zowel in de theaters die Almere rijk is als op verschillende (buiten)locaties. Ieder jaar is er een zomervoorstelling op het fraaie stadslandgoed De Kemphaan in Almere, daarnaast een reisvoorstelling langs de Nederlandse zalen en een jongerenvoorstelling met en voor de Almeerse jeugd.

Locatie, translocatie, educatie: het zijn bij uitstek ingrediënten die de adviescommissie van het Fonds voor de Podiumkunsten graag wil zien. Niettemin werd een paar maanden geleden bekend dat Suburbia voor de komende vier jaar niet langer een subsidie van het Fonds ontvangt, een positief oordeel van de commissie ten spijt.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.