Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

L'impact de l'industrialisation dunkerquoise
0 Reacties
Voor abonnees

L'impact de l'industrialisation dunkerquoise

(Pierre-Jean Thumerelle) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1980, nr 5, pp. 175-189

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Duinkerke is een van de grootste havens van Noord-West-Europa. De zware industrie die elders in de Nord en de Pas-de-Calais verdwijnt, concentreert zich rond Duinkerke. Het binnenland vindt weinig baat bij deze industrialisering. De agglomeratie oefent een sterke aantrekkingskracht uit op de directe omgeving. Door de immigratie van veel jonge gezinnen is het geboortecijfer nog verhoogd en voor deze jonge bevolking is er een toenemend gebrek aan werk. De auteur waarschuwt dat er dringend iets aan de werkgelegenheid moet worden gedaan, want anders mondt de huidige crisis uit in een catastrofe.

Dunkerque est l'un des plus grands ports de l'Europe du nord-ouest. L'industrie lourde qui disparaît ailleurs dans le Nord et dans le Pas-de-Calais, se concentre autour de Dunkerque. L'arrière-pays ne tire guère profit de cette industrialisation. L'agglomération exerce une forte attraction sur son environnement immédiat. L'immigration de nombreux jeunes ménages augmente encore la natalité alors qu'il y a de moins en moins de travail pour cette population jeune. L'auteur met en garde: il est urgent de se préoccuper de l'emploi, faute de quoi la crise actuelle tournera à la catastrophe.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.