Publicaties
LICHTVOETIG TAALGEBRUIK EN ELEMENTAIRE VERBEELDINGSKRACHT. De kinderboeken van Guus Kuijer
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

LICHTVOETIG TAALGEBRUIK EN ELEMENTAIRE VERBEELDINGSKRACHT. De kinderboeken van Guus Kuijer

(Mirjam Noorduijn) Ons Erfdeel – 2013, nr 3, pp. 96-103

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Wie in het voorjaar van 2012 toevallig door Stockholm liep, kon het eenvoudigweg niet ontgaan dat Guus Kuijer, “de meester van het eigentijdse kinderboek”, eind mei de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) uitgereikt zou krijgen: op bijna iedere hoek van de straat botste je op een portret van de zeventigjarige kinderboekenschrijver, die nationaal en internationaal vele belangwekkende literaire prijzen won en door de Washington Post ooit is bestempeld als “literair idool” van Nederland. Met het winnen van de ALMA (na het overlijden van Astrid Lindgren in 2002 ingesteld door de Zweedse overheid en met zo’n 560.000 euro de grootste en belangrijkste jeugdliteratuurprijs ter wereld) is de geestelijke vader van de innemende maar eigenzinnige kinderboekenheldinnen Madelief en Polleke de eerste Nederlandstalige kinderboekenauteur die de eervolle onderscheiding op zijn conto mag schrijven.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.