Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

La sculpture du Moyen Age dans le Nord de la France
0 Reacties
Voor abonnees

La sculpture du Moyen Age dans le Nord de la France

(Herve Oursel) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1979, nr 4, pp. 69-93

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In de loop van de geschiedenis zijn er in Noord-Frankrijk erg veel kunstwerken vernietigd. Daardoor krijgt men de indruk dat deze streek arm is aan artistieke tradities. Oursel bewijst in zijn artikel dat dit niet zo is. Hij toont aan dat er in Noord-Frankrijk tijdens de Middeleeuwen heel belangrijke beeldhouwateliers waren. Het komt er nu op aan deze beeldhouwkunst een plaats te geven in het geheel van de Europese middeleeuwse sculptuur.

Au cours de l'histoire beaucoup d'œuvres d'art ont été détruites dans le nord de la France. D'où une impression de pauvreté en matière de traditions artistiques. Oursel prouve dans son article qu'il n'en est rien. Il montre que pendant le Moyen Age, le nord de la France comptait des ateliers de sculpture très importants. Il s'agit maintenant de faire à cet art une place dans l'ensemble de la sculpture médiévale européenne.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.