Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

La recherche dans le Nord-Pas-de-Calais. Histoire et perspectives
0 Reacties
Voor abonnees

La recherche dans le Nord-Pas-de-Calais. Histoire et perspectives

(A. Dorat, J. Bourgain) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1986, nr 11, pp. 175-190

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In deze bijdrage wordt eerst een historisch overzicht gegeven van het wetenschappelijk onderzoek in Noord-Frankrijk. Het huidig onderzoek vindt vooral plaats op universiteiten en hogescholen. Sinds l982 is ook de rol van de overheid drastisch gewijzigd. Meer dan de helft van het budget komt nu van de Conseil Régional. De modernisering van het bedrijfsleven moet gestimuleerd worden door de samenwerking tussen de bedrijven en de onderzoekscentra verder uit te bouwen.

L'article s'ouvre sur un panorama historique de la recherche scientifique dans le Nord de la France. Actuellement, elle est .surtout pratiquée dans les universités et les grandes écoles. Depuis 1982, le rôle des autorités a profondément changé. Plus de la moitié du budget vient maintenant du Conseil Régional. Il convient de stimuler la modernisation des industries par une intensification de la collaboration entre les entreprises et les centres de recherche.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.