Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

La Flandre de Raoul Blanchard
0 Reacties
Voor abonnees

La Flandre de Raoul Blanchard

(Firmin Lentacker) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1978, nr 3, pp. 11-23

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Bespreking van de belangrijkste geografische studie van Raoul Blanchard, “La Flandre”, die beschouwd wordt als het model van een geografische studio en als een betrouwbare beschrijving van het Vlaamse land en de Vlaamse mens in het begin van de twintigste eeuw. Maar voor de auteur van dit artikel is deze studie van Blanchard een voorbeeld van geëngageerde, misleidende geografie.

Critique de l'importance étude géographique consacré par Raoul Blanchard à « La Flandre » (sous ce titre) et qui passe pour être le modèle par excellence de l'étude géographique en même temps qu'une description parfaitement fiable du pays et de l'homme flamands au début du XXe siècle. L'auteur de cet article estime quant à lui que cette étude de Blanchard est un modèle de géographie engagée er fallacieuse

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.