Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

KUNST MET WEERHAAKJES. Het intelligente oeuvre van Sarah & Charles
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

KUNST MET WEERHAAKJES. Het intelligente oeuvre van Sarah & Charles

(DOROTHEE CAPPELLE) ONS ERFDEEL – 2017, NR 1, PP. 102-105

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Zomer 2009. Op de eerste editie van het hernieuwde Kunstenfestival in het Belgische Watou werd onder andere werk getoond van een aantal recentelijk afgestudeerden van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Gent (HISK). Onder hen de laureaten uit 2007: het jonge Brusselse duo Sarah & Charles. Ze presenteerden er hun begeesterende Ominous View. Het duo presenteerde een ruimte binnen een andere ruimte, een raam op een wereld die daarbuiten niet te vinden was. De installatie speelde met realiteit en illusie. Ze stelde ter discussie wat wij, hedendaagse beeldbuismensen, maar al te graag als vanzelfsprekend beschouwen: binnen en buiten, licht en duisternis, realiteit en fantasie. Als toeschouwer werd je – heel even – op het verkeerde been gezet. Een paar seconden later ontdekte je de mechanismen achter je eigen waarneming. Wat je dacht te zien, was niet echt, louter een interpretatie van de werkelijkheid. Ominous View is representatief voor het hele oeuvre van dit eigenzinnige kunstenaarsduo. In het West-Vlaamse grensdorp werden de eerste stappen getoond van wat een bijzondere poëtica zou worden, uiterst standvastig in het op losse schroeven zetten van... welja, alles.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.