Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

“Kuis” als popwoord vereeuwigd. De Nederlandstalige popmuziek van Yevgueni
0 Reacties
© Yevgueni.be
© Yevgueni.be © Yevgueni.be
Voor abonnees
Belpop
kunst

“Kuis” als popwoord vereeuwigd. De Nederlandstalige popmuziek van Yevgueni

(Lutgard Mutsaers) Ons Erfdeel – 2013, nr 4, pp. 124-126

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In april 2013, midden in zijn eerste sabbatjaar, kreeg de Nederlandstalige vijfmansband Yevgueni uit Leuven voor hun prestaties in 2011-2012 de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek. Dat was het seizoen van de cd Welkenraedt. Het fabeldorp is een bestaand Franstalig stadje, langs de spoorlijn Luik-Eupen. De getekende clip bij het titelnummer is hartveroverend. Stef Kamil Carlens (ex-dEUS en Moondog Jr., nu Zita Swoon) produceerde de cd waarmee Yevgueni de belofte overtuigend heeft ingelost. Carlens gaf Welkenraedt net dat beetje extra en Yevgueni de kans om de comfortzone op te rekken. Dat Yevgueni niet in kwantiteitspolls voorkomt, is een teken van kwaliteit zonder knieval. De Cultuurprijs schept geen verplichtingen, wel verwachtingen. Voorlopig echter is het stil. Voor 2014 belooft Yevgueni nieuw werk en een nieuwe tournee.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€10

€4/maand

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.