Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Kris Van de Poel is de nieuwe algemeen secretaris van de Taalunie
0 Reacties
taal

Kris Van de Poel is de nieuwe algemeen secretaris van de Taalunie

Kris Van de Poel volgt vanaf 1 maart 2020 Hans Bennis op aan het hoofd van de Taalunie. Dat heeft het Comité van Ministers van de Taalunie beslist.

Kris Van de Poel zal als algemeen secretaris leidinggeven aan het Algemeen Secretariaat en is het eerste aanspreekpunt voor het Comité van Ministers van de Taalunie. Het mandaat van de algemeen secretaris duurt vier jaar en kan eenmalig met nog eens vier jaar worden verlengd. ‘Ik vind het een eer om te mogen bijdragen aan de groei van een inclusief en creatief Nederlands, waarin iedereen zich pratend, lezend en schrijvend thuis voelt en zich naar hartenlust kan uitleven’, zegt de nieuwe algemeen secretaris.

Van de Poel volgt Hans Bennis op, die met pensioen gaat.

Kris Van de Poel, van huis uit toegepast taalkundige, is hoogleraar taalkunde aan de Universiteit Antwerpen met als specialisatie taal voor professionele en academische doeleinden. Zeventien jaar lang was ze directeur van het universitair talencentrum in Antwerpen. Ze was ook academisch adviseur voor internationalisering. Van 1984 tot 1990 werkte ze als lector Nederlands in Denemarken. Zij leidde een honderdtal internationale projecten en heeft een groot aantal publicaties op haar naam staan.

Van de Poel publiceerde bijvoorbeeld twee stukken in Ons Erfdeel: in 1993 onderzocht ze welk beeld buitenlanders hebben van Vlamingen en Nederlanders, en in 1996 schreef ze over haar onderzoek naar de motivatie van buitenlandse studenten in Europese uitwisselingsprogramma’s om Nederlands te studeren.

De opdrachten aan de nieuwe algemeen secretaris zijn om, samen met het team van het Algemeen Secretariaat, de koers en het werk van de Taalunie van de afgelopen jaren te bestendigen, versterkt voort te zetten en waar mogelijk uit te bouwen. Dat geldt voor de inhoud van het werk, voor de relaties met het veld binnen en buiten het taalgebied en voor de interne organisatie.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.