Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Kolder en christelijke ernst. Neerlands Hoop in Bange Dagen Compleet
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Kolder en christelijke ernst. Neerlands Hoop in Bange Dagen Compleet

(Patrick van den Hanenberg) ONS ERFDEEL – 2018, NR 3, PP. 88-91

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Met de inhoud van de box Neerlands Hoop in Bange Dagen Compleet worden we op een zalige manier ondergedompeld in de roerige wereld van het spraakmakende cabaretduo Freek de Jonge en Bram Vermeulen, dat tussen 1968 en 1979 het Nederlandse cabaret hardhandig heeft opgeschud.

Het woord “compleet” is zelden zo terecht gebruikt: drie boeken óver Neerlands Hoop, ná Neerlands Hoop en een songbook met alle teksten en akkoorden, negen dvd’s gevuld met de theatershows, de tv-programma’s waarin Neerlands Hoop optrad en een groot aantal onbekende registraties, een EP en drie cd’s met de mooiste liedjes. Samensteller en cabaretgeschiedschrijver Frank Verhallen en vormgever Paul Roos hebben, aangejaagd door Freek de Jonge, een topprestatie geleverd.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.