Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Knoppen en golflengten
0 Reacties
Voor abonnees

Knoppen en golflengten

(P.C. uit den Boogaart) Ons Erfdeel - 1989, nr 5, pp. 731-734

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Er bestaan situaties waarin de taalgebruiker geen taalzekerheid heeft - en dat vormt de aanleiding tot deze bijdrage. Bij het overschakelen van de ene taal op de andere, of van de ene taalvariant op de andere, moet men gedurende korte of langere tijd beide activeren - het moment waarop men overschakelt, wordt beschreven als het gevolg van een \switch code\". Een tweede kenmerk van de overschakeling is dat het gebruik van een bepaalde code door de ene gesprekspartner, blijkbaar ook een uitnodiging aan de andere gesprekspartner impliceert om dezelfde code te gebruiken. Dit mechanisme heeft niet alleen met meertaligheid te maken, maar is ook belangrijk binnen één taal."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.