Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

KANARIES IN ACTIE. De eerste “Dag van de Dans” in Vlaanderen en Brussel
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

KANARIES IN ACTIE. De eerste “Dag van de Dans” in Vlaanderen en Brussel

(Marleen Brock) ONS ERFDEEL – 2016, NR 1, PP. 112–115

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Op zaterdag 23 april 2016 vindt de eerste editie van de Dag van de Dans plaats. In heel Vlaanderen en Brussel is op grote en kleine podia en in de openlucht dans te zien. Het programma is gevarieerd met voorstellingen, workshops, films, openstudiorepetities, dance battles en meer, voor jong en oud. Zowel gezelschappen van gevestigde choreografen staan op de affiche – Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus, Alain Platel, Meg Stuart – naast (nog) minder bekende namen als Jan Martens, Lisbeth Gruwez, Seppe Baeyens en Vera Tussing. Iedereen kan op 23 april in de eigen buurt proeven van hedendaagse dans. Dansgezelschappen, cultuurcentra, kunstencentra, theaters, filmzalen en werkplaatsen verspreid over heel Vlaanderen en Brussel bieden een programma aan. Het doel van deze geconcentreerde dansdag is dan ook: hedendaagse dans beter bekend en bemind maken bij het grote publiek.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.