Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

J. Slauerhoff. Van dichterlijk brekebeen tot groot schrijver
0 Reacties
Voor abonnees

J. Slauerhoff. Van dichterlijk brekebeen tot groot schrijver

(Arie Pos) Ons Erfdeel - 1987, nr 3, pp. 367-375

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De auteur beschrijft de golfbeweging in de waardering van het werk van Slauerhoff. Het heeft twee toppen gekend, de tweede aanzienlijk hoger dan de eerste. De eerste ligt in de jaren dertig, de tweede in de jaren zeventig en tachtig. Uit de golfbeweging zoals die tot nu toe te zien was, zou men kunnen concluderen dat Slauerhoffs werk het niet goed doet in periodes van optimisme, toenemende welvaart en gemeenschapszin, maar daarentegen floreert in periodes van crisis en maatschappelijke desintegratie. In vijftig jaar heeft Slauerhoff zich een duidelijk omlijnde en zeer stevige plaats veroverd tussen de groten van de Nederlandstalige literatuur. Die plaats garandeert echter geen constant blijvende belangstelling. Met bloemlezing;

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.