Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Is er behoefte aan talent? Jonge Vlaamse filmers
0 Reacties
Voor abonnees

Is er behoefte aan talent? Jonge Vlaamse filmers

(Marc Ruyters) Ons Erfdeel - 1990, nr 4, pp. 507-513

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De huidige Vlaamse filmproductie wordt in een ruimer kader geplaatst. Vijf belangrijke trends worden aangeduid: de opkomst van de commerciële televisie; de ontluikende interesse van de filmwereld voor jonge Vlaamse schrijvers; de groeiende en bloeiende filminfrastructuur; de privé-interesse in het filmwezen en het nieuwe filmdecreet. Wat het filmtalent zelf betreft, besteedt de auteur aandacht aan het werk van vijf \jonge\" regisseurs: Guy Lee Thijs, Stijn Coninx, Freddy Coppens, Bert Beyens en Dominique Deruddere. Maar er lopen nog meer getalenteerde regisseurs rond. De vraag is alleen of de Vlaming uit zijn luie TV-zetel zal komen: de belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle Vlaamse filmindustrie."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.