Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Pfeijffer, Hofstede, Gerritsen, Van Essen, De Boose of Van Aken: wie wint de Libris?
0 Reacties
literatuur

Pfeijffer, Hofstede, Gerritsen, Van Essen, De Boose of Van Aken: wie wint de Libris?

Maandag 6 mei weten we wie de Libris Literatuur Prijs (goed voor 50.000 euro) wint: Jan van Aken (De ommegang), Esther Gerritsen (De trooster), Rob van Essen (De goede zoon), Ilja Leonard Pfeijffer (Grand Hotel Europa), Johan De Boose (Het vloekhout) of Bregje Hofstede (Drift). Lees onze recensies van hun romans in dit artikel.

Jan van Aken – De ommegang, Querido

“Met zijn derde grote roman De ommegang bewijst Van Aken nu niet alleen zijn bijzondere interesse voor de grillige loop van de geschiedenis, maar vooral voor ‘schismatiekers’, afvalligen, tegendraadse rare vogels, zoals Van Aken er misschien zelf een is”, schrijft Frank Hellemans in Ons Erfdeel 1/2019.

Lees hier zijn volledige recensie.

Johan de Boose – Het vloekhout, De Bezige Bij

Niet besproken. “Het vloekhout is een buitengewoon originele bijdrage aan de Nederlandstalige literatuur, een prachtige compositie, stilistisch ijzersterk”, zegt de Libris-jury.

Rob van Essen – De goede zoon, Atlas Contact

“Van Essen zaait volop verwarring, en oogst vervolgens een heerlijk verhaal”, schrijft Dirk Vandenberghe in Ons Erfdeel 2/2019 (13 mei). Lees hier alvast de recensie.

Esther Gerritsen – De trooster, De Geus

“Ook zonder christelijke achtergrond kun je rustig vaststellen dat Gerritsen in dit boek de confrontatie aangaat met de morele mores van het christelijke geloof”, schrijft Sebastiaan Kort in Ons Erfdeel 3/2018.

Lees hier de volledige recensie.

Bregje Hofstede – Drift, Das Mag

“In haar nieuwe roman Drift is Hofstedes schrijfstijl tot volledige wasdom gekomen. De essayistiek, de metaforen, het persoonlijke en het lichamelijke zijn ingenieus met elkaar verweven”, schrijft Lise Delabie in Ons Erfdeel 1/2019.

Lees hier de volledige recensie.

Ilja Leonard Pfeijffer – Grand Hotel Europa, Arbeiderspers

“In opzwepend proza beschrijft Pfeijffer de ontsporing van de reislustige lieden die zich het recht voorbehouden er met hun neus bovenop te staan of het, in een verlangen met het sterkste verhaal te kunnen uitpakken, wellicht verzinnen”, schrijft Tomas Vanheste in Ons Erfdeel 2/2019 (13 mei). Lees hier alvast de recensie.

En hier kun je een interview beluisteren met Pfeijffer door Dirk Vandenberghe, opgenomen in Boekenhuis Theoria in Kortrijk door Tom Christiaens.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.