Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

“Ik zal u geven wat u zoekt”. Notities over Dutroux in de Vlaamse verbeelding
0 Reacties
Voor abonnees

“Ik zal u geven wat u zoekt”. Notities over Dutroux in de Vlaamse verbeelding

(Bert Bultinck) Ons Erfdeel - 2004, nr 2, pp. 241-249

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In dit artikel gaat Bert Bultinck op zoek naar de manieren waarop enkele Vlaamse romans, non-fictiewerken en films de zaak-Dutroux hebben verwerkt. Wie schrijft over Dutroux, zo merkt Bultinck op, schrijft nooit alleen maar over Dutroux. Dutroux wordt niet als individu geportretteerd, maar wel als een personage dat een hele maatschappij verbeeldt. In het tweede deel van het artikel gaat Bultinck dieper in op de monstertrilogie van Tom Lanoye en op “Open gelijk een mond” van Jeroen Olyslaegers. Deze laatste verwerkt de zaak op een complexere en dus meer overtuigende manier.
Bespreking van o.a.: Tom Lanoye, Het goddelijke monster, 1997; Tom Lanoye, Zwarte tranen, 1999; Tom Lanoye, Boze tongen, 2002; Jeroen Olyslaegers, Open gelijk een mond, 1999; Rob van Eyck, Blue Belgium, 1999.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.