Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

‘Ik vond Nederlands een mooie taal’
0 Reacties
Voor abonnees
De Franse Nederlanden
taal

‘Ik vond Nederlands een mooie taal’

Internationale Sectie Nederlands in Halluin en Tourcoing

Er valt een nieuwe, Nederlandstalige loot te bewonderen aan de boom van Internationale afdelingen in het Franse onderwijs. Ze groeit sinds september 2018 op drie scholen, te weten de basisschool Anne Frank – Jean Moulin (Halluin), het collège Lili Keller Rosenberg (Halluin), en het Lycée Gambetta (Tourcoing).

In Frankrijk bestaan op enkele scholen Internationale secties (‘Sections Internationales’, afgekort tot SI) voor specifieke talen/landen, bedoeld voor zowel moedertaalsprekers als Franstalige kinderen die zich diepgaander willen bekwamen in een specifieke vreemde taal. Het Nederlands, bijvoorbeeld, voor zij die later in Vlaanderen willen werken of familie hebben in Nederland.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.