Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het westerse feminisme is niet zomaar jaloersmakend. ‘Tegen de vrouwen’ van Abram de Swaan
1 Reacties
Voor abonnees
samenleving

Het westerse feminisme is niet zomaar jaloersmakend. ‘Tegen de vrouwen’ van Abram de Swaan

Het boek laat zich in de eerste plaats kenmerken door wetenschappelijke precisie, maar De Swaan vergeet nooit zijn persoonlijke perspectief kenbaar te maken.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

JefVanStaeyen

Dag,
Dit is een boeiende tekst over wat blijkbaar een boeiend boek is.
Twee kleine opmerkingen toch.
1) Ik lees: "De Swaan toont daarin aan dat extremistische bewegingen zowel ter linker- als ter rechterzijde van het spectrum veel met elkaar gemeen hebben (...). Met name rechtsisten en jihadisten delen een ressentiment tegen vrouwen en alles wat naar feminisme ruikt."
Het is jammer dat de auteur van deze tekst (Ciska Hoet) twee extremistische voorbeelden ter rechterzijde geeft. Ik mag vermoeden dat De Swaan in zijn boek ook extremistische voorbeelden ter linkerzijde geeft. Die had ik graag gekend.
2) De Swaan is blijkbaar de enige die het woord "rechtsisten" bezigt. Ik kan me daarbij wel iets voorstellen, maar had graag gehad dat Ciska Hoet het even preciseerde.
met vriendelijke groet,

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.