Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het transportcentrum LAR te Menen-Kortrijk
0 Reacties
Voor abonnees

Het transportcentrum LAR te Menen-Kortrijk

(Bert Vanbelle ) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1990, nr 15, pp. 151-169

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Naast de autoweg E17, vlakbij de Franse grens ligt het transportcentrum LAR. Het bevat een containerterminal, transport- en expeditiebedrijven en een douanekantoor. In deze bijdrage worden de voorgeschiedenis en de activiteiten van dit centrum geschetst. Voor Menen en Kortrijk, maar ook voor de hele regio Zuid West-Vlaanderen - die zeer export gericht is - is dit transportcentrum van grote betekenis.

Le centre de transport LAR se situe le long de l'autoroute E17, tout prés de la frontière française. Il comporte un terminal conteneurs, des entreprises de transport et d'expédition et un bureau de douane. L'article évoque la préhistoire et les activités de ce centre qui est d'une grande importance non seulement pour Menin et Courtrai mais aussi pour toute la région de Sud-West-Flandre, très tournée vers l'exportation.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.