Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het platte land en de Dardennes
0 Reacties
Voor abonnees

Het platte land en de Dardennes

(Erik Martens) Ons Erfdeel - 2003, nr 5, pp. 756-759

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In dit artikel neemt Erik Martens de filmproductie in Vlaanderen van het seizoen 2002-2003 onder de loep. De Vlaamse cinema geeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Waalse, te weinig ruimte aan de acteur, vindt Martens. Meer aandacht voor de acteur zou de Vlaamse film ten goede komen. Maar er zijn tekenen van een nieuwe dynamiek in de Vlaamse filmsector. De oprichting van het Vlaamse Audiovisuele Fonds in 2002 en de invoering van de tax shelter, die investeren in film aantrekkelijker moet maken, zijn daar voorbeelden van. Alleen is het nog wachten op het engagement van de televisiezenders en vooral van de openbare omroep, die in tegenstelling tot de andere landen nauwelijks een partner blijkt te zijn voor filmmakers.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.