Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het oostelijk havengebied van Amsterdam
0 Reacties
Voor abonnees

Het oostelijk havengebied van Amsterdam

(Marieke van Rooy) Ons Erfdeel - 2004, nr 2, pp. 193-201

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het oostelijk havengebied van Amsterdam was in de eerste helft van de twintigste eeuw een florissant stadsdeel dat gonsde van bedrijvigheid. Het gebied bestaat uit de schiereilanden Sporenburg, Borneo, KNSM, Java en omvat ook nog de Rietlanden en de Oostelijke Handelskade. Na de Tweede Wereldoorlog verloor het gebied langzaam zijn functie. Er werd besloten dat er in het gebied gewoond en geleefd moest kunnen worden. Eind jaren '70 begonnen de omvormingswerken. Begin 2004 was dit opmerkelijke stedenbouwkundige project zo goed als afgerond. Marieke van Rooy vindt het resultaat over het algemeen zeer geslaagd. Alleen had men er niet op gerekend dat zovele gezinnen in het gebied zouden gaan wonen, waardoor er een tekort is aan nutsvoorzieningen als scholen, crèches en buurtwinkels.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.