Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het leven van Ogier van Boesbeke (Augerius Busbequius; 1520/1-1591), keizerlijk gezant aan het hof van Suleyman de Grote
0 Reacties
Voor abonnees

Het leven van Ogier van Boesbeke (Augerius Busbequius; 1520/1-1591), keizerlijk gezant aan het hof van Suleyman de Grote

(Z.R.W.M. von Martels ) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1993, nr 18, pp. 203-217

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Ogier van Boesbeke wordt in 1520 of 1521 in Komen geboren. Zijn vader had bezittingen in het nabij gelegen Boesbeke. Ogier van Boesbeke was van 1554 tot 1562 gezant voor Keizer Ferdinand I van Oostenrijk aan het hof van Sultan Süleyman de Grote. Vooral uit deze periode dateert een aantal van de ontdekkingen en geschriften van deze humanist.

Ogier de Bousbecque naquit en 1520 ou 1521 à Comines. Son père possédait des biens dans le village voisin de Bousbecque. Ogier de Bousbecque fut de 1554 à 1562 ambassadeur de l'empereur Ferdmand Ier d'Autriche à la cour du sultan Soliman le Magnifique. C'est surtout de cette période que date un certain nombre de découvertes et d'écrits de cet humaniste.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.