Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het hart ontbrekend. Over het werk van Karin Arink
0 Reacties
Voor abonnees

Het hart ontbrekend. Over het werk van Karin Arink

(Jurriaan Benschop) Ons Erfdeel - 2004, nr 2, pp. 219-226

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Karin Arink onderzoekt het menselijk bestaan vanuit de beleving van het lichaam. Ze maakt tekeningen; ze toont kledingstukken, sculpturen in klei en textiel, verknipte foto's. Al haar werk gaat terug op de grondvorm van het menselijk lichaam. Arink noemt haar werk “een onderzoek naar wat het domein van ‘het zelf' zou kunnen zijn”. Het zelf is vaak niet meer dan de vorm die een lichaam heeft nagelaten in een hemd. Arinks kunst is in die zin op een expressionistische leest geschoeid, dat zij aan de buitenkant van het lijf de innerlijke beleving toont. Het werk van Arink doet altijd ergens pijn, zeggen sommigen. Dat komt omdat ze in haar lichaamsbeelden zowel de tijdloze pracht als de vergankelijkheid laat zien.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.