Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het buitenland & wij (1)
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur
taal

Het buitenland & wij (1)

(Hans Vanacker) Ons Erfdeel - 2010, nr 4, pp. 186-190

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Rubriek over de Nederlandse cultuur in het buitenland. Onder andere over \A Dog of Flanders. Een nooit geziene kijk op Vlaanderen\". Dat is een heruitgave met uitgebreide commentaar van de roman van Ouida (pseudoniem van Marie Louise de la Ramée) die in de Verenigde Staten en vooral in Japan enorm populair is en talloze malen werd bewerkt tot langspeelfilms en animatiefilms. Verder ook aandacht voor vertalingen uit en naar het Nederlands; voor de Franse en Engelse vertalingen van Gerbrand Bakkers succesroman \"Boven is het stil\"; voor de culturele uitwisseling tussen Vlaanderen en Wallonië en voor het Berlijnse Flachlandfest, een evenement dat de cultuur van de Lage Landen naar de Duitse hoofdstad brengt. "

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.