Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het antigif tegen verzuring. Sociale cohesie in Vlaanderen.
0 Reacties
Voor abonnees

Het antigif tegen verzuring. Sociale cohesie in Vlaanderen.

(Bart Dirks) Ons Erfdeel - 2007, nr 3, pp. 20-35

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Volgens sociologen is het maatschappelijk middenveld de motor achter maatschappelijke integratie en sociale participatie. Toch kreeg ook Vlaanderen, waar het verenigingsleven bloeit als nergens anders, in 2006 te maken met zinloos geweld, en lijkt ook in Vlaanderen behoefte te bestaan aan tv-programma's die mensen willen samen brengen: Fata Morgana, bijvoorbeeld, en Allemaal Sam. De verenigingen hebben het niet meer zo makkelijk als vroeger, maar kennen, vergeleken bij Nederland, nog altijd bijzonder hoge ledentallen. Toch heeft het verenigingsleven in Vlaanderen ook minder aangename kantjes. Voor wie er deel aan heeft, is het wel gezellig. Maar buitenstaanders raken er moeilijk binnen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.