Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

HERFST IN HAARLEM. De nadagen van Toneelgroep Het Volk
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

HERFST IN HAARLEM. De nadagen van Toneelgroep Het Volk

(Jos Nijhof) Ons Erfdeel – 2013, nr 2, pp. 117-119

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In de culturele sector hebben vrijwel alle instellingen hun budgetten zien slinken. Musea stelden hun ambities een flink eind naar beneden bij, grote theatergezelschappen ontsloegen noodgedwongen een deel van hun vaste acteurs en proberen met een aangepaste programmering te overleven. Bij menig klein gezelschap kwam de klap nog harder aan, omdat er niet minder, maar domweg géén geld meer binnenkwam. Soms nota bene ondanks een positief advies van overheidswege. Dat laatste overkwam de Haarlemse Toneelgroep Het Volk, een gezelschap, met als artistieke kern Bert Bunschoten en Wigbolt Kruijver, dat nu ruim vijfendertig jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters trekt om per seizoen zo'n tienduizend toeschouwers te onthalen op toegankelijk, met meesterschap en toewijding gemaakt theater. Toch komt er wel degelijk een nieuwe voorstelling van Het Volk, zeer low budget weliswaar, maar op grootheidswaan zijn de heren sowieso nooit te betrappen geweest. Het gaat Herfst in Schoorl heten en het wordt het verhaal van twee mensen die in de Noord-Hollandse badplaats hun eerste ontmoeting herbeleven, nu vanuit een sadder and wiser perspectief.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.