Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Grensoverschrijdende samenwerking en de positie van Rijsel en Kortrijk, twee aantrekkingspolen in een economisch ontgrensd gebied
0 Reacties
Voor abonnees

Grensoverschrijdende samenwerking en de positie van Rijsel en Kortrijk, twee aantrekkingspolen in een economisch ontgrensd gebied

(Juliaan Theys) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1991, nr 16, pp. 188-202

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De auteur geeft eerst aan hoe in het verleden pogingen werden ondernomen om ontgrenzing op economisch gebied te bevorderen. Daarna wordt meer specifiek de positie van de steden Rijsel en Kortrijk besproken. De auteur stelt vast dat Rijsel zijn plaats in de eigen regio heeft versterkt, maar dat het aan commerciële aantrekkingskracht heeft ingeboet tegenover het Kortrijkse. Voor de toekomst ziet hij hier weinig verandering komen.

L'auteur commence par évoquer les tentatives passées de promouvoir l'effacement des frontières sur le plan économique. Puis il aborde les situations plus spécifiques des villes de Lille et de Courtrai. L'auteur constate que Lille a consolidé sa position dans sa propre région mais qu'elle a perdu de son attractivité commerciale par rapport au Courtraisis. Il ne voit guère les choses changer à l'avenir.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.