Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Grensarbeid tussen West-Vlaanderen en Frankrijk
0 Reacties
Voor abonnees

Grensarbeid tussen West-Vlaanderen en Frankrijk

(Nele Depestel, Tanja Termote) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1999, nr 24, pp. 97-113

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De grensarbeid tussen West-Vlaanderen en Frankrijk is meer dan actueel. De auteurs omschrijven het begrip grensarbeid en schetsen er aan de hand van cijfermateriaal de evolutie van. Zij concluderen dat de grensarbeid van West-Vlaanderen naar Frankrijk tot stilstand is gekomen, maar in omgekeerde richting is er een duidelijke toename vast te stellen.

Si le travail saisonnier appartient désormais à notre histoire sociale, le travail frontalier entre la Flandre Occidentale et la France est quant a lui d'une brûlante actualité. Les auteurs définissent le concept de travail frontalier et en esquissent l'évolution chiffrée. Elles en concluent que le travail frontalier ouest-flamand en direction de la France est en voie de disparition mais qu'en sens inverse on note une croissance significative.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.