Publicaties
Grandioze woede. ‘Vallen is als vliegen’ van Manon Uphoff
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

Grandioze woede. ‘Vallen is als vliegen’ van Manon Uphoff

Al vijfentwintig jaar schrijft Manon Uphoff korte verhalen en romans die veelal bevolkt zijn door complexe personages in moeizame relaties. Dat is in haar recentste boek Vallen is als vliegen niet anders. Sterker, deze “in de werkelijkheid gewortelde roman”, zoals de cover expliciet vermeldt, is een zoektocht naar liefde en een identiteit, door te graven in een pijnlijk persoonlijk verleden.

Wanneer haar zestien jaar oudere zus uitgehongerd van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden. De dood van Henne Vuur, stiefzus en ooit haar surrogaatmoeder, dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien. Als een aanklager en chroniqueur tekent ze dat verleden op: centraal staat vader Holbein, die amateur-kunstenaar, statisticus, ex-gevangene, gesjeesde seminarist en god van een labyrintische wereld was.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€5/maand

€50/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische betaling. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be