Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Gestileerd en uitermate verzorgd. Jeugdtheater van De Toneelmakerij
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Gestileerd en uitermate verzorgd. Jeugdtheater van De Toneelmakerij

(Jos Nijhof) Ons Erfdeel - 2012, nr 1, pp. 124 – 126

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De Toneelmakerij, het grootste jeugdtheatergezelschap van Nederland, beleefde in het seizoen 2010-2011 een topjaar, zowel in bezoekersaantallen als in publieke waardering. Dat is des te opvallender of misschien beter: des te schrijnender omdat tegelijkertijd duidelijk begint te worden hoezeer juist dit gezelschap getroffen wordt door de voorgenomen bezuinigingen op kunst en cultuur. Als de Basisinfrastructuur 2013-2016 volgens plan wordt uitgevoerd, dan verliest De Toneelmakerij bijna 70 procent aan overheidssubsidie. Dat is een schaamteloze miskenning van een segment in de kunstsector waarvan zowel het educatieve belang als de internationale betekenis niet voldoende benadrukt kan worden.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.