Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

GEDEELDE INTIMITEIT. Reisfoto’s van Bieke Depoorter
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

GEDEELDE INTIMITEIT. Reisfoto’s van Bieke Depoorter

(Kurt De Boodt) Ons Erfdeel – 2014, nr 3, pp. 106-109

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Dit is wat er gebeurt als je Bieke Depoorter binnenlaat. Ze rolt haar slaapzak uit, ze wordt even deel van de familie en neemt tussen de bedrijven door foto’s. Ze toont je thuis, op je ontvankelijkst. Wanneer je niets bijzonders om handen hebt. Wanneer jij en je dierbaren zich klaar maken voor de dag. Of nog net niet willen gaan slapen. Je woont in Rusland in een dorp langs de Trans-Siberische spoorweg, op het platteland van de Verenigde Staten of in het Caïro van na de Arabische lente en je hebt “ja” gezegd: “Kom erin, doe alsof je thuis bent.” Je hebt niet veel plaats en je bent doorgaans met velen thuis. Je hebt elkaar. En je legt een vreemdeling uit Kortrijk te slapen. Je deelt met haar het weinige (het vele!) dat je bezit: ruimte, tijd, intimiteit. Je maakt samen de overgang door tussen dag en nacht en dag. Je ademt elkaars lijfgeur in. Het vreemde wordt wat vertrouwder.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.