Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Gaston’s War
0 Reacties
Voor abonnees
Robbe De Hert (1942-2020)
kunst

Gaston’s War

(Wim de Poorter) Ons Erfdeel - 1997, nr 4, pp. 608-609

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Twee jaar na Brylcream Boulevard (1995) voltooide Robbe de Hert Gaston's War, een coproductie van België, Spanje, Denemarken en Nederland. Het is de verfilming van de belevenissen van de jonge Gentse verzetsman Gaston Vandermeerssche, die na Wereldoorlog II naar de Verenigde Staten uitweek en wiens oorlogsverhaal pas in 1988 gepubliceerd werd door ex-journalist Allan Mayer onder de titel Gaston's War: The True Story of a Hero of the Resistance in World War II. De scenarioschrijvers R. de Hert, F. Auwera en Luc W.L. Jansen lieten zich bijstaan door de historica Hilde Eynikel, die Vandermeerssches heldenverhaal probeerde wetenschappelijk te hertekenen. Samen met de film verscheen het resultaat van haar onderzoek in boekvorm onder de titel Over Gaston's War. Het verhaal van een omstreden verzetsheld.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€10

€4/maand

Reeks

Robbe De Hert (1942-2020)

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.