Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Frontale (stem)adviezen. Bart Caron en Guy Redig over het Vlaamse cultuurbeleid
1 Reacties
© Wikimedia Commons
© Wikimedia Commons © Wikimedia Commons
Voor abonnees
samenleving

Frontale (stem)adviezen. Bart Caron en Guy Redig over het Vlaamse cultuurbeleid

In hun boek Vanop de frontlijn: reflecties op het Vlaamse cultuurbeleid behandelen Bart Caron en Guy Redig een kleine vijftig jaar Vlaams cultuurbeleid in de volle breedte, van media tot erfgoed, van de Nederlandse taal tot internationalisering. Daarbij putten de auteurs, dankzij hun lange staat van dienst in de publieke cultuursector, rijkelijk uit eigen ervaring en waarnemingen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

JefVanStaeyen

geachte mevrouw,
Het is onzin 1,12% van de Vlaamse begroting met 0,4% van de Nederlandse rijksbegroting te vergelijken. U moet weten dat er in Vlaanderen federale, gewestelijke, gemeenschaps-, provinciale en gemeentelijke begrotingen zijn. De gewestelijke en de gemeenschapsbegroting vormen samen de Vlaamse begroting.
Talrijke beleidsdomeinen die in Nederland in de rijksbegroting zitten, zitten in Vlaanderen niet in de Vlaamse, maar in de federale begroting, met name in de gezondheidszorg, de sociale zekerheid, justitie, politie en defensie, schuldaflossing, spoorwegen, kernenergie, etc.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.