Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Frans-Vlaanderen in “Wat? De Eeuwigheid” van M. Yourcenar
0 Reacties
Voor abonnees

Frans-Vlaanderen in “Wat? De Eeuwigheid” van M. Yourcenar

(Camiel C.M. van Woerkum) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1993, nr 18, pp. 97-113

Dit is een artikel uit ons papieren archief

“Wat? De Eeuwigheid” is het derde deel van de autobiografie van M. Yourcenar. De auteur van het artikel peilt naar de rol die Frans-Vlaanderen in dit boek speelt. Ogenschijnlijk is die erg beperkt, maar in de passages die Frans-Vlaanderen tot onderwerp hebben, wordt de wereldvisie van Yourcenar zo belangrijk dat Frans-Vlaanderen toch een essentiële betekenis in het boek krijgt.

“Quoi? L'Éternité” est la troisième partie de l'autobiographie de M. Yourcenar. L'auteur de l'article évalue le rôle qu'y joue la Flandre française. Ce rôle semble à première vue fort réduit, mais dans les passages qui traitent de la Flandre française, la vision mondiale de Yourcenar prend une telle ampleur que la Flandre française en reçoit quand même une grande importance dans cet ouvrage.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.