Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

FRAC Nord-Pas-de-Calais wordt “landmark” van “nieuw Duinkerke”
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

FRAC Nord-Pas-de-Calais wordt “landmark” van “nieuw Duinkerke”

(Paul Depondt) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2009, nr 34, pp. 157-167

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In 2012 verhuist de FRAC Nord-Pas-de-Calais, Fonds régional d'art contemporain, naar een voormalige scheepswerf in de voorhaven van Duinkerke. Het wordt een “landmark” van het “nieuwe Duinkerke”. De auteur gaat na wat de betekenis is van deze FRAC en belicht ook de grote plannen die men in Duinkerke wil realiseren om de stad opnieuw aantrekkelijk te maken. Kunst, en vooral de FRAC, speelt daarin een belangrijke rol.
Lees hier.

En 2012, le Fonds régional d'art contemporain (FRAC) Nord-Pas-de-Calais, déménagera dans un ancien chantier naval de l'avant-port de Dunkerque. Il deviendra un « point de repère » du « nouveau Dunkerque ». Paul Depondt examine la signification de ce FRAC et expose les grands projets prévus à Dunkerque pour rendre à la ville son attractivité. L'art, et surtout le FRAC, y jouent un grand rôle.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.