Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

EEN ZINDEREND ONBEHAGEN. Over kunstenaar Helmut Stallaerts
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

EEN ZINDEREND ONBEHAGEN. Over kunstenaar Helmut Stallaerts

(Dorothee Cappelle) ONS ERFDEEL – 2015, NR 4, PP. 119-120

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De jonge Belgische kunstenaar Helmut Stallaerts (1982, Brussel) creëert een donker en mysterieus universum waarin de vervreemde, vragende mens centraal staat. Hij laat personage en toeschouwer met vragen worstelen. Bij het beeldende werk van Stallaerts bekruipt je het onbehaaglijke gevoel dat de grens tussen mens en constructie, tussen vrijheid en conditionering, tussen echt en illusie, tussen macht en onderwerping wel eens op een heel ander punt zou kunnen liggen dan je dacht. En dat onbehagen blijft zinderen. Want antwoorden geeft hij niet.

Zijn oeuvre is complex en veelzijdig. Hoewel hij als schilder werd opgeleid in Brussel en Düsseldorf, beperkt hij zich niet tot verf en doek. Afhankelijk van wat hij wil tonen, kiest hij net zo makkelijk voor fotografie, video of installatiekunst. Ondanks die verschillende media blijft zijn werk bijzonder herkenbaar.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.