Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De veerkracht van Nederland
1 Reacties
© Ethan Hu via Unsplash
© Ethan Hu via Unsplash © Ethan Hu via Unsplash
Voor abonnees
recensie
samenleving

De veerkracht van Nederland

Nederland verandert, maar Nederland blijft het goed doen, schrijft Peter Hein van Mulligen in Met ons gaat het nog altijd goed. Er zijn meer keuzemogelijkheden, er is meer vrijheid en gelijkheid, en de inwoners krijgen veel kansen om wat van hun leven te maken. Wel is het afwachten welke langdurige effecten het coronavirus zal hebben.

Het zal je maar gebeuren. Heb je net een boek uitgebracht waarin je vertelt hoe geweldig goed het met Nederland gaat en dan moet je kort daarna melden dat de economische situatie helaas “catastrofaal” is. Dat overkwam Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom en woordvoerder van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) . Het valt hem niet kwalijk te nemen. In maart 2020 werden we overvallen door het coronavirus en plotseling stond alles stil.

Tot en met juni kromp de Nederlandse economie met 8,5 procent en stegen de overheidsuitgaven razendsnel om bedrijven de salarissen van meer dan 2,5 miljoen werknemers te kunnen laten uitbetalen. De verwachting dat het Rijk ook dit jaar weer veel geld zou overhouden, minstens 3,5 miljard, veranderde in een voorspelling van een tekort op de begroting van mogelijk wel 60 miljard euro. Dat is meer dan 7 procent van het bruto binnenlands product.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

JefVanStaeyen

"Ik ben zeker niet onbevooroordeeld aan het boek begonnen. Bij ieder omslaan van een pagina werd dat minder" schrijft de recensent.
Hoe mag ik dat begrijpen?
Bij elke pagina minder onbevoordeeld? Dus meer bevooroordeeld.
Negaties zijn als dikke tapijten in de taal. Leg je er te veel, kom je ten val.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.