Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Een schilder-boer met internationale contacten. Felix De Boeck en het FelixArt Museum
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Een schilder-boer met internationale contacten. Felix De Boeck en het FelixArt Museum

(Dirk Van Assche) Ons Erfdeel - 2012, nr 2, pp. 115-117

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Drogenbos is een gemeente in de Brusselse rand, die nog geen tien kilometer van het stadscentrum ligt. Men kan het zich vandaag nog nauwelijks inbeelden, maar tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw was dit nog voor een belangrijk gedeelte landbouwgebied. Een van de boeren daar was ook schilder. Zijn boerderij staat er vandaag nog en op zijn erf is een museum gebouwd dat zijn naam draagt: het Museum Felix De Boeck. Sinds 2006 heet het FeliXart Museum. De Boeck (1898-1995) was letterlijk een zondagsschilder. Tijdens de week was hij boer en de zondag reserveerde hij voor zijn schilderwerk. Ondanks het vrij besloten kader waarin hij leefde, slaagde hij erin contacten te leggen met nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.