Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Een nationale bibliotheek voor Vlaanderen in algemeen-Nederlands perspectief
0 Reacties
Voor abonnees

Een nationale bibliotheek voor Vlaanderen in algemeen-Nederlands perspectief

(Arie W. Willemsen) Ons Erfdeel - 1985, nr 5, pp. 650-657

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Integrale overname van een lezing die door de auteur gehouden werd op een studiedag over een nieuw op te richten \nationale\" Vlaamse bibliotheek. Na een historisch overzicht van de stand van zaken i.v.m. het wettelijk depot en de samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen op dit gebied, pleit de auteur voor een Vlaamse nationale bibliotheek. De auteur ziet vier redenen om deze nieuwe instelling te rechtvaardigen: als regionaal depot zou het ondersteunend kunnen werken voor algemene depots, het kan de collectievorming van betrekkelijk efemeer drukwerk bevorderen, op bibliografisch terrein is er een goede samenwerking mogelijk, en het oudere nationale patrimonium zou kunnen worden bewaard, aangevuld en ontsloten. De Nationale Bibliotheek voor Vlaanderen zou opgenomen moeten worden in het Samenwerkingsverband Nederlands Bibliografisch Centrum. Wat de plaats betreft, pleit de auteur voor Antwerpen."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.