Publicaties
Een komeet die vanuit het niets kwam: Jan van Eyck in het MSK Gent
0 Reacties
De Aanbidding van het Lam Gods (detail), 1432, buitenluiken © www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw
De Aanbidding van het Lam Gods (detail), 1432, buitenluiken © www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw De Aanbidding van het Lam Gods (detail), 1432, buitenluiken © www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw
Voor abonnees
Reeks: Jan van Eyck
kunst

Een komeet die vanuit het niets kwam: Jan van Eyck in het MSK Gent

De olieverfschilderijen van Jan van Eyck verschillen zo sterk van het werk van zijn tijdgenoten dat hij wordt beschouwd als een komeet die vanuit het niets kwam. Zijn verfijning van de olieverftechniek, zijn scherpe observatie van de wereld en zijn virtuoze schildering van het licht kennen ook vandaag hun gelijke niet. Van Eycks vernieuwing van de schilderkunst komt uitgebreid aan bod in de tentoonstelling Een optische revolutie, die nog tot 30 april 2020 te zien is in het Museum voor Schone Kunsten in Gent.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€4/maand

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.