Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Een (heerlijk) asociaal tijdschrift
0 Reacties
Voor abonnees

Een (heerlijk) asociaal tijdschrift

(Marc Reugebrink) Ons Erfdeel - 2003, nr 4, pp. 602-605

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Naar aanleiding van de publicatie van het honderdste nummer van het literaire tijdschrift Raster en een boek met een selectie van artikelen uit die honderd nummers, maakt Marc Reugebrink de balans op van honderd Raster-afleveringen. Hij constateert dat de literatuurbeschouwing van het blad in die tijd een evolutie heeft doorgemaakt. Terwijl Raster in de begintijd een bijzondere literair-politieke zending had, lijkt de huidige redactie de literatuur te beschouwen als een van de samenleving afgescheiden domein waar schrijvers en dichters hun gangetje gaan. Reugebrink betreurt deze evolutie. Recensie van: Ga ik weet niet waar, haal ik weet niet wat. Een keuze uit honderd jaar x Raster, De Bezige Bij, Amsterdam.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.