Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Diversiteit toen en nu. Muziektheater van Urban Myth
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Diversiteit toen en nu. Muziektheater van Urban Myth

(Jos Nijhof) ONS ERFDEEL – 2017, NR 3, PP. 104-106

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Een theatergezelschap dat pretendeert te zoeken “naar de antwoorden op actuele en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van diversiteit” en dat “nieuwe invalshoeken op verhalen over onze gedeelde Nederlandse geschiedenis” wil introduceren, lijkt anno 2017 over voldoende brandstof te beschikken om een vlammende bijdrage aan het politiek-maatschappelijke debat te leveren. Het gezelschap in kwestie heet Urban Myth, in 2001 opgericht door regisseur Jörgen Tjon A Fong, en maakt interdisciplinaire voorstellingen voor de grote en de kleine zaal. Het zijn producties die een springplank willen bieden aan acteertalent met een gevarieerde culturele achtergrond, maar ook worden er evenementen georganiseerd waarin jonge auteurs de kans krijgen naar buiten te treden.

Opereerde Urban Myth tot nu toe enigszins in de marge van het theaterlandschap, in het seizoen 2016-2017 plaatste het gezelschap zichzelf glorieus in de schijnwerpers met We hadden liefde, we hadden wapens, een voorstelling gebaseerd op de gelijknamige biografische roman uit 2016 van schrijfster en journalist Christine Otten.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.