Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Rijsel is wereldhoofdstad van design in 2020: marketing of motor van verandering?
0 Reacties
Voor abonnees
De Franse Nederlanden
samenleving

Rijsel is wereldhoofdstad van design in 2020: marketing of motor van verandering?

Rijsel mag zich volgend jaar wereldhoofdstad van design noemen. Is dat vooral een marketingcampagne of wordt de regio echt een broeihaard voor nieuwe ideeën?

De prestigieuze titel World Design Capital (WDC) wordt om de twee jaar toegekend door de World Design Organization (WDO), een niet-gouvernementele organisatie die in Montreal gevestigd is en waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1957. Vorige designhoofdsteden waren o.a. Helsinki (2012), Kaapstad (2014), Taipei (2016) en Mexico City (2018). Na een lange selectieperiode waarbij de stad zich in de eindstrijd moest meten met Sydney, rijfde de Métropole Européenne de Lille de titel binnen. WDC is een promotieproject om verwezenlijkingen te erkennen en te belonen die steden wereldwijd maken op het vlak van design.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.