Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De verbeelding van de surrealisten
0 Reacties
Voor abonnees

De verbeelding van de surrealisten

(Erik Slagter) Ons Erfdeel - 1989, nr 4, pp. 606-608

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De tentoonstelling \De automatische verbeelding\", die in Deurne werd geopend en daarna nog in Leiden en Leeuwarden was te zien, moet aantonen dat het surrealisme als stroming ook in Nederland heeft bestaan. Aan de tentoonstelling - waar het werk van veertig kunstenaars werd getoond - waren bovendien drie publicaties gekoppeld: een gelijknamige bundel essays, een boek met documenten en manifesten van het surrealisme in Nederland en een bundel surrealistische poëzie. \"De automatische verbeelding; Nederlandse surrealisten\", Redactie: A. Grondman, J. Steen en L. Vancrevel, Meulenhoff-Landshoff, 1989. \"Surrealistische ontmoetingen; documenten en manifesten van het surrealisme in Nederland\", verzameld en toegelicht door Her de Vries en Laurens Vancrevel, Meulenhoff, Amsterdam, 1989. \"Spiegel van de surrealistische poëzie in het Nederlands\", samengesteld door Laurens Vancrevel, Meulenhoff, Amsterdam, 1989."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.