Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De universitaire expansie: een balans
0 Reacties
Voor abonnees

De universitaire expansie: een balans

(Alex Vanneste) Ons Erfdeel - 1983, nr 5, pp. 641-654

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In dit overzicht behandelt de auteur de geschiedenis van de universitaire expansie in Vlaanderen, de doelstellingen en de resultaten. Hij pleit voor een eerlijke verdeling van de kredieten voor universiteiten tussen Vlaanderen en Wallonië. Ook moet de wetenschappelijke opdracht van de universiteit beklemtoond worden. Daarnaast zou de opleiding in de eerste jaren polyvalenter moeten zijn. Hij pleit ook voor een rationeel en geuniformiseerd beleid en een herziening van de huidige politiek op het gebied van de werkgelegenheid. Tot slot moeten de universiteiten hun curricula aanpassen aan de huidige maatschappelijke omstandigheden, en moet er zo snel mogelijk werk gemaakt worden van de Open Universiteit.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.