Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De kritiek van de geraakte rede. Pieter de Buysser, grensganger van de taal
0 Reacties
Voor abonnees

De kritiek van de geraakte rede. Pieter de Buysser, grensganger van de taal

(Kurt Vanhoutte) Ons Erfdeel - 2003, nr 4, pp. 585-587

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In 2003 voltooide de Vlaamse tekstschrijver en regisseur zijn theatertrilogie “De kritiek van de geraakte rede” met het stuk “Aangesproken, de as en de boter”. In dit artikel probeert Kurt Vanhoutte het theoretische theater van De Buysser te karakteriseren. De pointe van De Buyssers trilogie is dat de postmoderne ik van zichzelf is vervreemd. Alleen in de taal kan de mens ontsnappen aan de rigide denksystemen die hem immobiliseren. De Buysser zoekt in zijn stukken daarom het grensgebied van de taal op. Hoewel zijn stukken vaak moeilijk genoemd worden, is zijn theater verrassend lichtvoetig en ontwapenend. De eerste twee delen van de “De kritiek van de geraakte rede”, “Het litteken Lip” en “Lotus Drive”, worden ook belicht.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.