Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De geschiedenis van Holland en de verschillen tussen de Nederlandse en de Belgische identiteit
0 Reacties
Voor abonnees

De geschiedenis van Holland en de verschillen tussen de Nederlandse en de Belgische identiteit

(Lode Wils) Ons Erfdeel - 2004, nr 1, pp. 133-137

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In het eerste deel van dit artikel recenseert Lode Wils de in 2002-2003 verschenen vierdelige Geschiedenis van Holland. In het tweede deel verbreedt hij echter het blikveld en gaat hij in op een probleem waar geschiedschrijvers van (gebieden van) de Lage Landen steeds mee te maken krijgen: het probleem van de identiteit, of die nu Vlaams, Nederlands, algemeen-Nederlands of Hollands is. Daarbij verwijst hij naar de eerste Ons Erfdeel-lezing van Frits Bolkestein. (Zie Frits Bolkestein, Nederlandse identiteit in Europa”, in Ons Erfdeel, XLVI, nr. 3, pp. 485-497.) Recensie van: Thimo de Nijs & Eelco Beukers, Geschiedenis van Holland, Verloren, Hilversum, 4 dln., 323 p. + 527 p. + 356 p. + 730 p.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.