Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De gedrevenheid bij Loekie Zvonik
0 Reacties
Voor abonnees

De gedrevenheid bij Loekie Zvonik

(Eduard Luteijn) Ons Erfdeel - 1988, nr 5, pp. 670-679

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het werk van de Vlaamse schrijfster Loeki Zvonik - en in het bijzonder haar debuut \Hoe heette de hoedenmaker?\" - is sterk autobiografisch geïnspireerd. Hoewel die eersteling de vorm heeft meegekregen van een gefictionaliseerde biografie van de Vlaamse schrijver Dirk de Witte, met wie Loeki Zvonik een relatie had, wijst het gebruik van pseudoniemen voor de personages op het feit dat de biografie ook autobiografische doeleinden dient. In haar twee volgende romans - \"De eerbied en de angst voor Uri\" en \"Ima Bosch en Duizend jaar Thomas\" - wordt de band met het autobiografische losser, wat voor de auteur van het artikel de verklaring vormt voor hun mindere kwaliteit."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.