Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De fierheid van een auteur. De strips van Ken Broeders
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

De fierheid van een auteur. De strips van Ken Broeders

(Marc Bastijns) ONS ERFDEEL – 2017, NR 4, PP. 104-107

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Stripmakers als Ken Broeders lijken soms een anachronisme in deze tijd van snelle successen, multimediacrossovers en hectisch bandwerk. Auteurs die oprecht en eigenzinnig kiezen voor hun persoonlijke creaties, ondanks onvermijdelijke tegenslagen, lijken steeds dunner gezaaid. Dat is misschien nog meer zo voor die auteurs die hun stripverhalen in een klassieke vorm gieten. In het huidige stripaanbod lijkt eigenzinnigheid bijna het voorrecht te zijn van de makers van literaire en experimentele graphic novels. Als je verhalen in een reeksvorm uitbrengt en verpakt als klassieke albums van zo’n vijftig bladzijden, kan het bijna niet anders dan dat je artistieke toegevingen doet en je inschakelt in de commerciële logica van de grotere uitgeverijen – zo lijken pers en publiek te denken. Ken Broeders is een duidelijke ontkenning van die perceptie. Hij is al meer dan twintig jaar actief als professionele stripmaker en zijn artistieke gedrevenheid moet zowat de rode draad in zijn oeuvre zijn. Zijn werk is een pleidooi om je als lezer niet te laten misleiden door de vorm van de publicatie.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.