Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De BRT. Het aangevochten monopolie en de omstreden objectiviteit
0 Reacties
Voor abonnees

De BRT. Het aangevochten monopolie en de omstreden objectiviteit

(Cas Goossens) Ons Erfdeel - 1985, nr 3, pp. 346-353

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Na een korte geschiedenis van de Belgische - en later Vlaamse en Waalse - televisie, gaat de auteur in op de polemiek over de objectiviteit van de BRT. Hij plaatst het geheel in een wettelijk kader, waarna hij ingaat op de politieke wensen, nl. het oprichten van een concurrerend net met een eigen nieuwsdienst. Hierbij stellen zich een aantal problemen: enerzijds de financiering van de tweede omroep, anderzijds de hoge mate van bekabeling in België, waardoor de vraag rijst of er wel behoefte is aan een dergelijke concurrerende omroep. De auteur pleit voor het ter beschikking stellen aan de BRT van de noodzakelijke financiële middelen om de concurrentiestrijd aan te kunnen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.